Indendørs belysning fra Elvita

Lamper og belysning er ikke kun en nødvendighed, de skaber også uendelige muligheder for unik og interessant indretning. Hvis du begynder i den rigtige ende og følger vores designtips, bliver det både nemt og sjovt at indrette med indendørs belysning.

Tag udgangspunkt i rummet som helhed 

Du opnår det bedste resultat, hvis din indendørs belysning spiller sammen med andre detaljer i dit hjem. Både møbler, vægfarver og tekstiler har indflydelse på, hvilken lyskilde der fungerer bedst. Hvis du har mørke møbler, detaljer og tapeter, absorberes lyset, og så er der brug for flere lyskilder, for at rummet kan føles indbydende.

LED-belysning giver blåt lys
Den type pære, du bruger, har stor betydning for, hvordan dit hjem opleves. Det er værd at huske, at hvide pærer passer til de fleste farver i din indretning, fordi de giver et lys, der ligner dagslyset. Gule pærer får i stedet det bedste frem i varme vægfarver og tapeter. LED-belysning giver et blåligt lys, der passer godt til afdæmpede pasteller, men de står også i flot kontrast til varme gule toner.

Indendørs belysning, sorte lamper fra Elvita

Variation og dybde i den indendørs belysning

Hvis rummet skal være behageligt at opholde sig i, er det nødvendigt at blande retningsbestemt og diffust lys. Placér forskellige typer lamper i forskellige højder og niveauer og gør hjemmet mere levende.
I stuen betragtes mellem fem og ti lyskilder som passende, og det giver gode muligheder for at lege med belysningen og skabe variation!

Investér i en stilsikker gulvlampe

Det er en god idé at investere i en stilsikker og tidløs gulvlampe, hvis du har brug for funktionel belysning. Gulvlampen fylder ofte meget, bliver et smukt indretningselement og passer perfekt i læsekrogen, hvor retningsbestemt lys er en hjælp.

Sæt dit personlige præg på indretningen med lampefødder og -skærme
Den perfekte lampeskærm kan ændre oplevelsen af hele rummet, men dens potentiale bliver alt for ofte overset. Kombinér lampefod og lampeskærm med andre tekstiler som f.eks. tæpper og gardiner i samme eller supplerende farver, og løft rummet til nye højder.

En smuk lampeskærm kan både få din bordlampe til at skille sig ud – og få den til at smelte sammen med indretningen.

Udnyt væggene – brug væglamper

Placér væglamper i samme højde på hver sin side af sengen for at indrette soveværelset i klassisk stil og samtidig skabe et indtryk af orden. Hvis du bedre kan lide den industrielle stil, giver lamper på natbordene et hårdere indtryk.

Du kan gøre soveværelset mere hyggeligt ved at bruge væglamper, der kan dæmpes, især hvis du gerne vil læse om aftenen, men ikke kan lide skarpt lys.

Husk stemningsbelysning!

Du kan påvirke den stemning, du vil opnå i et rum, med dine lyskilder. Stemningsbelysning er vigtig, hvis hjemmet skal føles både hyggeligt og indbydende, især hvis du bruger mørke og hårde detaljer i indretningen. Hvis du placerer mindre lyskilder på forskellige niveauer i reolen, på sofabordet eller på kommoden, bliver det både meget stemningsfuldt og flot.

Tips! Du kan forvandle din funktionelle belysning eller generelle belysning til stemningsbelysning med en lysdæmper. Du kan også få pærer med lysdæmper, der kan styres via kontakten.

Indendørs belysning, indretningsarkitekternes favoritter

De professionelle boligstylisters foretrukne lampe brugt på tre forskellige måder!

Alta er de professionelle boligstylisters valg til indendørs belysning om foråret. Den passer godt til alle stilarter med sit design!

@faggemala1912: "Jeg har en svaghed for at blande gammelt og nyt. Lampen passer så godt på den antikke rokokokommode."

@3res: "Det ser så flot ud at bryde den lyse indretning med en sort lampe. Den passer perfekt som læselampe ved lænestolen."

@rangas_etc: "En ny lampe er flyttet ind, og den lyser op i vores lille entré."

Læs mere om indendørs belysning

LED-pære – hvad er Kelvin og lumen? Indendørs belysning – fra gulvlamper til loftlamper