Freezer meals er trendy lige nu. Du forbereder dine måltider ved at fryse ingredienserne i portionsposer. Målet er at have en fryser, der altid er fuld af forberedte retter, som du nemt kan tilberede i en slowcooker.
Undgå stress i køkkenet! I en slowcooker kan du lave verdens lækreste pulled pork, lasagne, veganske gryderet – eller hvorfor ikke et saftigt banana bread? En slowcooker gør madlavningen nemmere og maden meget bedre. Du forbereder maden i din slowcooker – måske om morgenen, inden du tager på arbejde – ved at lægge alle ingredienserne i den og vælge den rigtige indstilling. Så passer maden sig selv. Du kan f.eks. tænde for slowcookeren om morgenen og komme hjem til en lækker middag. Ikke mere stress i køkkenet.
Tips! Opskrifterne herunder er til fire personer, men du kan sagtens lave en større portion og fryse flere poser ned, når du nu alligevel er i gang.
Du skal bruge:
800 g svinekam
1 spsk. chipotle
1 chili
1 spsk. spidskommen
1 tsk. tørret koriander
1 spsk. kværnet sort peber
4 spsk. tomatpuré
2 spsk. japansk soja
5 fed hvidløg
1 løg
Ved tilberedning i slowcooker:
2 dl cola
2 dl øl
Salt og peber
Sådan gør du: Gnid kødet med krydderierne, og læg det i en pose sammen med finthakket løg, finthakket hvidløg og tomatpuré. Læg posen i fryseren.
Ved tilberedning: Tilsæt 2 dl cola og 2 dl øl. Når kødet er så mørt, at det kan trækkes fra hinanden med en gaffel, er det færdigt, men det må gerne simre længere. Smag til med salt og peber.
Du skal bruge:
Smør til stegning
400 g hakket kød
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. oregano
Ved tilberedning i slowcooker:
1 dl fløde
4 dl hakkede tomater
Salt og peber
Sådan gør du: Hak løg og hvidløg. Brun kødet hurtigt i smør. Tilsæt krydderier og bouillon. Frys det ned.
Ved tilberedning: Tilsæt hakkede tomater og fløde, lad det simre hele dagen i din slowcooker, og smag til med salt og peber og evt. flere krydderier.
Du skal bruge:
700 g gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
Ved tilberedning i slowcooker:
2 grøntsagsbouillonterninger
Salt
Peber
Vand
Cremefraiche
Sådan gør du: Skær gulerødder, løg og hvidløg i små stykker. Frys det ned.
Ved tilberedning: Tilsæt 1 liter vand. Rør rundt, og tilsæt bouillon og lidt cremefraiche. Smag til med salt og peber.
Du skal bruge:
1 blomkål
Smør
1 grøntsagsbouillonterning
3 fed hvidløg
Ved tilberedning:
6 dl vand
Salt
Smør
Sådan gør du: Skær blomkålen i buketter, læg den i en pose med smør, bouillon og hvidløg. Frys det ned.
Ved tilberedning: Kom det frosne blomkål og 6 dl vand i din slowcooker i løbet af dagen. Mos blomkålen, når den er færdig, og tilsæt evt. mere salt. Smag til med salt og lidt mere smør. Serveres f.eks. sammen med pølser.
Du skal bruge:
300 g gulerødder
1/2 løg
1/2 squash
1 peberfrugt
Ved tilberedning i slowcooker:
1 spsk. olivenolie
2 tsk. grøntsagsbouillon i pulverform
1 spsk. karry
1/4 tsk. cayennepeber
1,5 dl tørrede røde linser
1 dåse kokosmælk
0,5 dl vand
Sådan gør du: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i stykker. Skræk og hak løget fint. Skyl squashen, og skær den i tern. Frys det ned.
Ved tilberedning: Tilsæt linser, kokosmælk, vand, olivenolie og krydderier. Tilbered den i løbet af dagen i din slowcooker.