En airfryer, er lige nu noget af det mest trendy du kan have i dit køkken. Og det er slet ikke så mærkeligt, for maden bliver både lækker og er hurtig tilberedt. Har du en airfryer, er der en ting du bør prøve - nemlig at tilberede en hel kylling. Kødet bliver saftigt, og skindet sprødt.
Det er vigtigt at tjekke kyllingens indre temperatur. Tag kyllingen ud af airfryeren, når den måler 67 °C ved lårbenet. Den vil herefter stige yderligere et par grader. Tilberedningstiden kan variere alt efter hvilken airfryer du benytter, samt størrelsen på kyllingen.
Her kan du læse mere om Elvitas airfryer/varmluftfriture
Pomfritter helt klart! Det er de færreste der har to stk. airfryers derhjemme. Derfor kan du dække din friskgrillede kylling til med noget folie, og derefter tilberede sprøde pomfritter i airfryeren. Vil du gøre det nemt og hurtigt, kan du bruge en pose frosne pomfritter i ca. 15 minutter ved 180 °C, men vil du lave dem fra bunden kan du gøre således:
Alt du skal bruge er:
1. Skær kartoflerne i stave og læg dem i blød i 30 minutter.
2. Hæld vandet fra og lad dem tørre helt mellem to stykker køkkenrulle.
3. Bland og fordel olien jævnt.
4. Drys med salt og peber.
5. Kog i airfryeren i 12 minutter ved 185 °C.
6. Ryst og rør i kurven.
7. Kog i yderligere 5 minutter ved 185 °C.
Tzatziki: Pres vandet ud af en groftrevet agurk, og bland agurken med yoghurt, et fed presset hvidløg og lidt olivenolie.
Blue cheese-sauce: Mos 100 g blåskimmelost, og bland den med 2 dl cremefraiche og 1 spsk. mayonnaise.
Bearnaise: Kan med fordel købes færdig, eller laves ved at tage 3 æggeblommer og hælde 2 spsk hvidvinseddike i en høj røreskål. Smelt 150 g smør. Hæld det varme smør i en tynd stråle i skålen, mens du rører. Smag til med revet løg, salt, peber, persille og estragon.