Her er tre lækre kager, dine gæster vil elske i påsken.

Lime- og kokoskage

Saftige limesnitter med cremet glasur af kokos og lime. De er pyntet med lækkert påskeslik, så de er helt uimodståelige!

Til 28 stk.

Du skal bruge:

150 g smør
2 dl sukker
3 æg
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
3/4 dl mælk
2 limefrugter, revet skal og saft

Topping
50 g smør, stuetempereret
1 lime, revet skal
3 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
200 g flødeost
1 dl kokosflager
28 påskeæg, chokoladeæg

Sådan gør du:

1. Indstil ovnen til 175 °C.

2. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æggene i, et ad gangen.

3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen sammen med mælk, limeskal og limesaft.

4. Hæld dejen i en bageform (20x30 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter. Lad den køle af.

5. Topping: Pisk smørret glat. Tilsæt limeskal, flormelis, vaniljesukker og flødeost, og pisk, til det er luftigt. Fordel cremen over kagen, og drys med kokos.

6. Ved servering: Skær kagen i firkanter, og pynt med påskeæg.

Macarons med citronganache

påskekager

Disse søde macarons vil være et hit på dessertbordet. De er perfekte på påskebordet med deres søde og syrlige citronfyld.

Til 12 stk.

Du skal bruge:

Citronganache
150 g hakket hvid chokolade
1 dl piskefløde
2 tsk. citronaroma
Gul frugtfarve, antal dråber efter smag

Macarons
65 g mandelmel
90 g flormelis
50 g æggehvider
25 g sukker
Gul frugtfarve, antal dråber efter smag

Sådan gør du:

1. Citronganache: Varm chokolade, fløde, citronaroma og gul frugtfarve i en gryde ved så lav varme som muligt. Rør forsigtigt rundt, til konsistensen er cremet og ensartet. Hæld ganachen i en sprøjtepose eller en frysepose, og lad den køle af i nogle timer, til den har sat sig og er lidt koldere end stuetemperatur.

2. Macarons: Bland mandelmel og flormelis i en skål. Pisk langsomt æggehviderne, til de er stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk blandingen til marengs. Vend forsigtigt halvdelen af mandelmelet i marengsen og derefter resten. Bland til sidst frugtfarven i. Macarondejen skal være tilpas tynd.  Hvis dejen er for tynd eller tyk, kan du tilsætte en knivspids flormelis eller æggehvide.

3. Sprøjt 24 makroner ud på en bageplade med bagepapir. Lav dem så vidt muligt lige store. Lad dem hvile i 30-60 minutter, så de får en tynd blank skorpe på toppen.

4. Indstil ovnen til 160˚ C over- og undervarme. Bag dine macarons midt i ovnen i 10-11 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem køle helt af på bagepladen.

5. Læg macarons sammen to og to med ganachen, og opbevar dem i køleskabet i en lufttæt beholder, til de skal serveres.

Mandelskaller med flødeskum og bærsyltetøj

Der er ikke meget, der slår klassiske mandelskaller! Kagerne toppes med flødeskum og syltetøj efter eget valg.

Til 15 stk.

Du skal bruge:

1,5 dl mandelmel
1 dl hvedemel
0,5 dl sukker
75 g smør, koldt, skåret i tern
1 æggeblomme

Fyld
2 dl piskefløde
2,5 dl syltetøj

Sådan gør du:

1. Indstil ovnen til 175 °C. Kom alle ingredienserne til kagerne i en foodprocessor, og rør dem sammen til en dej. Du kan også røre dejen i hånden. Tryk dejen ud i smurte aluminiumsforme, og stil dem i fryseren i 10 minutter.

2. Bages midt i ovnen i 10-12 minutter. Lad dem køle lidt af, inden de tages ud af formene. Fyld: Pisk fløden. Kom lidt flødeskum i hver mandelskal, og top med syltetøj.

Flere lækre opskrifter