Gazpacho – en klassiker blandt kolde supper.

Når det er varmt, vil man helst have frokoster, der er nemme at lave, nemme at tage med på picnic eller med til stranden – og som er kolde. Med en blender kan du lynhurtigt lave en god suppe – her er tre favoritter.

Gazpacho – klassikeren blandt kolde supper

Denne spanske favorit er perfekt på en varm dag.

Du skal bruge:
1 rød peberfrugt
1 håndfuld basilikumblade
3 tomater
1 stort fed hvidløg
1 skalotteløg
1/2 agurk
2 dl grøntsagsbouillon
1/2 tsk. urtesalt
1/4 tsk. sukker
1 skvæt citronsaft
Sort peber
Tabasco

Sådan gør du:
Skær peberfrugt og tomater i mindre stykker, og hak hvidløg og skalotteløg groft. Skræl agurken, og hak den groft.
Blend det hele med basilikum, bouillon, salt, sukker og citronsaft. Smag til med sort peber og tabasco. Stil på køl i mindst en time.
Servér suppen godt kold, gerne toppet med nogle croutoner.

Avocadosuppe

En frisk suppe, der også mætter.

Du skal bruge:
2 avocadoer
1 citron
1/2 skalotteløg
Frisk dild
Frisk koriander
Tabasco
Havsalt
2,5 dl yoghurt naturel

Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i blenderen, og blend, til suppen er jævn.
Smag til, og sæt suppen på køl.
Servér i glas eller suppeskåle, og top med lidt olivenolie, ristede græskarkerner, hakkede krydderurter og en dildkvist. Suppen smager bedst, hvis den spises samme dag.

Melon- og agurkesuppe

Perfekt som kølende tilbehør. Kolde supper som denne er også velegnede som forret til en grillmiddag.

Du skal bruge:
1 agurk
1/2 galiamelon
1/2 bæger cremefraiche
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl kørvel
1/2 dl mynte
Salt og peber

Sådan gør du:
Skær skallen af melonen, og fjern kernerne. Skær agurk og melon i stykker, og kom dem i en blender. Blend dem sammen med de øvrige ingredienser, og smag til med salt og peber. Serveres kold.