Hvad kan være bedre lige nu end en god, varmende suppe til middag? Tilbered den i din slowcooker tidligere på dagen, og få en dampende, velsmagende middag, der laver sig selv.
Du skal bruge:
500 g gulerødder
1 løg
2 spsk. ingefær, revet
2 fed hvidløg
1 chili
1 spsk. olie
0,5 l bouillon efter eget valg
4 dl kokosmælk
Thailandsk fiskesauce
Lime
Til servering:
400 g pillede rejer
Croutoner
Sådan gør du:
1. Skær gulerødder, løg, hvidløg og chili i mindre stykker.
2. Brun løg og gulerødder i olie i en gryde.
3. Tilsæt revet ingefær, hvidløg og chili, og rør bouillonen i. Tilsæt en spiseskefuld fiskesauce, og bring det i kog. Lad det koge, til gulerødderne er helt møre.
4. Hæld kokosmælken i, og blend suppen med en stavblender eller blender, til den er jævn. Smag til med fiskesauce og presset lime.
5. Serveres med rejer og croutoner.
Du skal bruge:
800 g oksekød i tern
2 løg
3 fed hvidløg
2 stængler selleri
1 dl tomatpuré
2 tsk. kommen (ikke spidskommen)
3 spsk. paprika (helst røget)
1 squash
1 dåse hakkede tomater
5 dl kødbouillon
1 dl rødvin
3 laurbærblade
3 røde peberfrugter
Salt og peber
Sådan gør du:
1. Brun kødet (enten på en stegepande eller i din slowcooker, hvis den har en stegefunktion), skræl og hak løg og hvidløg fint. Skær sellerien i tynde skiver. Brun grøntsagerne efter kødet.
2. Bland tomatpuré, kommen og paprika i. Kom det brunede kød og grøntsagerne i din slowcooker.
3. Skær squashen i 1 cm store stykker. Tilsæt hakkede tomater, kødbouillon og vin. Tilsæt laurbærblade, salt og peber. Indstil timeren på 6-7 timer og varmen på lavt blus.
4. Når der er ca. 30 minutter tilbage, skæres peberfrugterne i stykker og simrer med den sidste del af tiden.
5. Serveres med en skefuld cremefraiche.
Du skal bruge:
2 spsk. frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 hel kylling
2 stjerneanis
1 piri-piri (eller frisk rød chili)
2 tsk. rørsukker
2 spsk. riseddike
4 spsk. mørk tamarisojasauce
Til servering:
150 g bønnespirer
200 g babyspinat
2 æg
100 g ramennudler
4 forårsløg i skiver
Sesamfrø
Sådan gør du:
1. Hak ingefær og hvidløg groft.
2. Kom kyllingen i slowcookeren og derefter ingefær, hvidløg, stjerneanis, chili, rørsukker, eddike og sojasauce. Dæk med vand.
3. Indstil slowcookeren på høj varme, og lad den koge i 4 timer. I mellemtiden kan du forberede æg og nudler.
4. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra, og skyl dem i koldt vand.
5. Læg æggene i kogende vand, kog dem i 7 minutter, og lad dem køle af, til de kan pilles.
6. Når slowcookeren er færdig, tages kyllingen op, og alt reelt kød pilles af benene.
7. Si bouillonen (væsken, der er tilbage i slowcookeren), og smag til med sojasauce og eddike. Reducér den på komfuret, hvis smagen af kylling er for tynd.
8. Kom nudler, kylling, babyspinat og bønnespirer i en skål ved servering. Hæld den varme bouillon i, og top med æg, forårsløg i skiver og sesamfrø.