sommerkage i bradepande med citron og jordbær

At samle familien og nyde en nybagt kage er noget af det bedste, der findes, siger Nina Hermansen, der driver en af Sveriges største bageblogs. Vi bad hende give os sine bedste bagetips og sin opskrift på en sommerkage.

Hej Nina! Fortæl os, hvorfor du er så glad for at bage?
– For mig er bagning en slags terapi, hvor jeg kan fokusere på en enkelt ting. Men det handler også om personlig udvikling, og det kræver sommetider mange forsøg og masser af tid at nå frem til det perfekte bagværk. Det er en sjov udfordring at bage, for chancerne for succes og fiasko er lige store.

Hvad kan du bedst lide at bage?
– Jeg kan godt lide at bage noget, der går hurtigt. Så plejer jeg at være kreativ ved at prøve nye smagskombinationer og forny mine yndlingsopskrifter. Jeg bager sjældent noget, der kræver flere trin.

Hvorfor har du valgt at bage en bradepandekage?
– Bagning i bradepande er trendy lige nu. På den måde får man en masse kage, så der er nok til en stor fest. Desuden er den nem og meget hurtig. Kagen skal kun have 20 minutter i ovnen.

Hvad er det vigtigste, når man bager?
– At have en god ovn. Jeg vil have en ovn, jeg kan stole på, og som jeg ikke hele tiden skal holde øje med. Den skal varme og bage ensartet. Det er supervigtigt, når du bager.

Sommerkage i bradepande

Her er en enkel sommerkage, der er nem at bage, men som ser luksuriøs ud. Bunden er en klassisk sukkerbrødsdej, jeg smager til med citron. Glasuren er en almindelig kagemousse, jeg sprøjter på. Jeg pynter med bær og citronmelisse, der passer godt sammen med citron.

Sommarkaka Recept Bild

Du skal bruge:
250 g smeltet smør
3,5 dl sukker
4 æg
1 citron (saft og skal)
1,75 dl mælk
5,5 dl hvedemel
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
Glasur:
2 dl fløde
200 g flødeost
1 dl flormelis
1 tsk. vaniljesukker
revet skal af en halv citron
1 dl hindbær

Pynt:
Jordbær
Citronmelisse
Flormelis

Sådan gør du:
1. Varm ovnen op til 200 grader. Pisk sukker og æg, til det bliver luftigt.
2 Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker. Sigt det i æggeblandingen, og rør det sammen til en glat dej.
3. Smelt smørret, riv citronen, og kom begge dele i dejen. Tilsæt citronsaft. Rør godt rundt, til du har en elastisk dej.
4. Tilsæt mælken, og rør rundt.
5. Læg bagepapir i bradepanden. Fordel dejen jævnt i bradepanden. Bag på nederste rille i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller til der ikke hænger dej ved en strikkepind, når du stikker den i kagen.
6. Lav glasuren. Pisk fløden til fast flødeskum. Rør flødeosten i, og bland det forsigtigt. Tilsæt flormelis, vaniljesukker, revet skal af 1/2 citron og hindbær. Rør rundt, til du har en glat glasur.
7. Tag kagen ud, og lad den køle helt af. Skær kagen ud i firkanter. Kom glasuren i en sprøjtepose, og sprøjt den på hvert stykke. Top med et stykke jordbær og citronmelisse. Drys flormelis over.

De tre bedste tips til at få succes med bagning

1. Vær ikke bange for at blande forskellige typer smag. Lidt chokolade eller citron i kagen er godt.
2. Find alle ingredienserne frem, inden du går i gang. Så ved du, om du mangler noget.
3. Vær ikke bange for at eksperimentere! Du behøver ikke altid følge opskriften slavisk. Lav din egen version af kagen eller bollerne.

Elvita-komfur CIS5623V er perfekt til bagning og madlavning:
• Du kan bage på flere forskellige niveauer samtidig,
uden at det går ud over resultatet.
• Bradepanden er 7 cm dyb, så kagerne bliver ekstra store.
• Ovnen er selvrensende, og knapperne kan tages af og vaskes i opvaskemaskinen.